IMG_20240928_164816%5B1%5D.jpg

 

Uuniperunoita tein kookkaista Bellarosa-perunoista. Yhdellä perunalla oli painoa noin 200 g.

Pesin perunat, kuivasin ja pyöräytin rypsiöljyssä. Pistelin kuhunkin perunaan haarukalla reikiä sen verran, että kuori rikkoutui, tämän pitäisi estää perunan räjähtäminen kypsennettäessä. Ripottelin perunoiden pintaan hienoa merisuolaa ja pippurisekoitusta.

Kypsensin uuniperunat airfryerissa 190 asteessa 45 minuuttia.

 

Kinkku-paprikatäyte uuniperunoille:

200 g Valio Viola ruohosipulituorejuustoa

170 g Tamminen ylikypsä savusaunakinkku, pieneksi kuutioituna

1 dl sinappikurkkusalaattia

100 g paprikaa, pieninä kuutioina

ripaus mustapippurirouhetta

 

Pehmitä tuorejuustoa mikrossa täysteholla n. 20 sekuntia. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna täytteen maustua jääkaapissa..