Nämä naudan palapaistilihat on ostettu Rekosta ja nämä ovat Jalasjärveläisen Lakeuden Highland -tilan ylämaankarjan lihaa.
Tässä haudutuspataruoassa käytin pitkälti Soppa365-sivustolta vastaan tullutta reseptiä. Mausteinen lihapata ja mausteita onkin paljon.
Naudan palapaistilihoja mulla oli 560 g, kun alkuperäisessä reseptissä oli lihaa 700 g, joten muokkasin reseptin ainesosia hieman pienemmälle määrälle. Lisäksi alkuperäisen ohjeen smetanan vaihdoin ranskankermaan, kun sitä oli jääkaapissa.
500-600 g naudan palapaistilihoja
2/3 tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
2½ rkl vehnäjauhoja
1½ tl basilikaa
1 ½ tl rosmariina
1 ½ tl oreganoa
0,5-1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulimurskaa
3/4 tl currya
10 ml Xtra sitruunamehua (tai noin puolen tuoreen sitruunan mehu)
3/4 rkl soijakastiketta
3/4 rkl täysjyväsinappia
2½ rkl tomaattipyreetä
3½ dl lihalientä
Lopuksi:
n. 150 g maustekurkkua, pieninä kuutioina
150 g ranskankermaa
Ruskista naudanlihakuutiota pannulla rasvassa. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Sekoita paistamisen loppupuolella myös vehnäjauhot lihojen joukkoon ja jatka paistamista, kunnes jauhojen valkoinen väri häviää.
Laita haudutuspataan ruskistetut lihakuutiot,.mausteet, valkosipuimurska, sitruunamehu, sinappi ja tomaattipyree. Kaada lihaliemi pataan ja sekoita. Kypsennä High 4 tunnin ajan. Kun kypsymisaikaa on jäljellä 20 minuuttia, lisää maustekurkkukuutiot ja ranskankerma sekoittaen, peitä uudelleen kannella ja jatka kypsentämistä vielä parinkymmenen minuutin ajan.
Kommentit