Pitkästä aikaa täytettyä ranskanleipää uunissa paistettuna. Syötiin tämä kahteen pekkaan, eikä jäljelle jäänyt kuin muutaman senttimetrin pituinen päätypala, jonka senkin mies pisteli poskeensa kylmiltään myöhemmin illalla.
1 ranskanleipä
sinappia
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
ripaus mustapippurirouhetta
150 g (Savuhovin) saunapalvikinkkua, kuutiotuna
kirsikkatomaatteja,. paloiteltuna (olisiko mennyt reilu 10 kpl)
2 munaa
100 g juustoraastetta
Koverrra ranskanleivästä sisusta pois terävää veistä ja lusikkaa apuna käyttäen. Voitele sitten leivän sisäpuolo sinapilla.
Pehmitä tuorejuustoa mikrossa 20 sekuntia täysteholla. Sekoita tuorejuustoon mausteet, kinkkukuutiot ja paloitellut kirsikkatomaatit. Täytä leipä seoksella, mutta jätä yläreunaan hieman varaa muna-juustoseokselle. Painele tarvittaessa täytettä hieman alaspäin esim. lastalla. .
Sekoita hieman vatkatut munat ja juustoraaste keskenään ja valuta seos leivän päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 25 minuutin ajan.
Kommentit