ranskis.jpg

 

Pitkästä aikaa täytettyä ranskanleipää uunissa paistettuna. Syötiin tämä kahteen pekkaan, eikä jäljelle jäänyt kuin muutaman senttimetrin pituinen päätypala, jonka senkin mies pisteli poskeensa kylmiltään myöhemmin illalla.

 

1 ranskanleipä

sinappia

100 g ruohosipulituorejuustoa

1 tl oreganoa

1 tl basilikaa

ripaus mustapippurirouhetta

150 g (Savuhovin) saunapalvikinkkua, kuutiotuna

kirsikkatomaatteja,.  paloiteltuna (olisiko mennyt reilu 10 kpl)

2 munaa

100 g juustoraastetta

 

Koverrra ranskanleivästä sisusta pois terävää veistä ja lusikkaa apuna käyttäen. Voitele sitten leivän sisäpuolo sinapilla.

Pehmitä tuorejuustoa mikrossa 20 sekuntia täysteholla. Sekoita tuorejuustoon mausteet, kinkkukuutiot ja paloitellut kirsikkatomaatit. Täytä leipä seoksella, mutta jätä yläreunaan hieman varaa muna-juustoseokselle. Painele tarvittaessa täytettä hieman alaspäin esim. lastalla.  .

Sekoita hieman vatkatut munat ja juustoraaste keskenään ja valuta seos leivän päälle.

Paista uunissa 200 asteessa 25 minuutin ajan.