IMG_0289%5B1%5D.jpg

 

Tämä ohje löytyi makuja.fi -sivustolta, jossa sen mainittiin olleen Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa v. 2006. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös purjoa, mutta jätin sen pois, kun meistä ei kukaan siitä piittaa. 

 

500 g Pirkka rukiinen piirakkataikina

200 g palvikinkkua suikaleina

1 paprika pieninä kuutioina

1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

2 dl kermaa

2 munaa

ripaus suolaa, valkopippuria ja sitruunapippuria

 

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ilman täytteitä 175 asteessa 10 minuuttia.

Lisää täytteen aineet, kaada päälle maustettu kerma-munaseos. Paista vielä 175 asteessa 30-40 minuuttia.