IMG_0256%5B1%5D.jpg

 

Oli muuten ensimmäinen kerta elämässäni, kun tein mantelikalaa. Ohjeita näytti olevan useamman sorttisia, tein tämän Maku-lehden ohjeella. 

 

400 g seitiä

3/4 tl suolaa

mustapippuria

2 rkl sitruunamehua

3/4 dl korppujauhoja

1 dl mantelilastuja

2 dl ruokakermaa

3 tl sitruunankuoriraastetta

kuivattua tilliä

 

Sulata jäinen seiti kohmeiseksi mikroaaltouunissa täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä ja anna seoksen turvota 5 minuuttia. Nosta paloiteltu kala uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pinnalle loput mantelilastut ja paista uunissa 200 asteessa noin puolen tunnin ajan.