1159394.jpg

Jouluruokien syömisen jälkeen maistuu jo ihan tavallinen ruoka.

1,4 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1tl suolaa
10 kpl maustepippureita
1 rkl vasikan fondia
10siivua voimakkaan makuista metvurstia tai salamia
2-3 dl makaronia
1 pss keittojuureksia
300-400g lenkkimakkaraa
(hienonnettua persiljaa)


Kaada vesi, tomaattimurska, suola ja pippurit kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suikaloitu metvursti tai salami ja makaroni kiehumaan nesteeseen ja keitä miedolla lämmöllä 5 min. Lisää keittojuurekset. Leikkaa lenkkimakkara kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna kypsyä niin, että makaroni on kypsää. Tarkista maku ja anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla. Ripottele sekaan hienonnettua persiljaa.