381766.jpg

1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl kolmen juuston ruokakermaa
1 pkt (4x100 g) Pirkka lohta annospaloina
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
Päälle:
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 muna
tilliä
1-2 rkl maitoa

Voitele laakea uunivuoka juoksevalla margariinilla ja levitä siihen pussillinen perunasipulisekoitusta ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pippuri. Valuta noin 1 dl kolmen juuston ruokakermaa perunoiden päälle tasaisesti. Lado päälle lohipalat. Mausta lohipalat sitruunamehulla ja suolalla ja kypsennä uuniin alatasolla 200 asteessa n. 30 min. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, muna ja tilli ja ohenna seosta maidolla. Ota vuoka uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Levitä juustokuorrutus kalapaloille ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kala on kypsä.

Ja tässä vielä vertailun vuoksi kuva, miltä tämä ruoka alkuperäisessä Pirkan ohjeessa näytti ... maku ainakin lienee kutakuinkin sama.

381772.jpg