tiistai, 9. huhtikuu 2024

Nakkipiilojen lämmitys Airfryerilla

IMG_0358%5B1%5D.jpg

 

Oon itsekseni kotona tämän viikon, eikä kyllä tule itselle juuri kokkailtua. Tänään ostin iltapalakseni S-Marketin paistopisteeltä valmiita nakkipiiloja pari kappaletta. Lämmitin airfryerilla 150 asteessa 5 minuuttia (halkaistu juuri ennen kuvausta)

Eipä tämä mikään resepti sen kummemmin ole, mutta blogini on minulle itselleni tavallaan keittokirja - tai ainakin muistiinpanojen kannalta, etenkin tällä airfryer- ja haudutuspata-osioissa.
Olen minä nakkipiiloja itsekin joitakin kertoja tehnyt airfryerilla, tässä linkki reseptiin

maanantai, 8. huhtikuu 2024

Poimutetut lankkuperunat Airfryerilla

IMG_0355%5B1%5D.jpg

 

Olen tässä noin kolmen vuoden kokemuksella Airfryerin käyttäjänä todennut, että pakastekasvikset tulevat parempia pannulla paistaen, mutta perunapakasteet tulevat taas parempia ja rapeampia airfryerilla kuin uunissa valmistettuna.

Olin ostanut Oolannin poimutettuja lankkuperunoita ja ajattelin ne laittaa pöhöttimessä. Pussin kyljessä ei ollut ohjetta airfryerille, mutta yllättäen sellainen Oolannin nettisivuilta (kohdasta valmistusohjeet) löytyikin. Eli 180 asteessa 12-14 minuuttia Minä kypsensin näitä 14 minuuttia, suolasin valmiina ja lopputulos oli aivan mainio, ihanan rapeita lankkuperunoita.

sunnuntai, 7. huhtikuu 2024

Broilerin fileepihvit juustoisessa kermakastikkeessa uunissa

IMG_0350%5B1%5D.jpg

 

Vaihteeksi broileria. Kastikereseptistä kiitokset Mimmille.

 

2 kpl (350 g) Jyväbroiler broilerin rintafilee Merisuola

2 dl juustokerma

2 dl Arla Lempi ruokakerma 22 % (sisältää tapiokatärkkelystä, jolla suurustaa kastikkeet ja keitot)

3/4 tl paprikajauhetta

½ tl currya

½ tl sitruunapippuria

½ kanafondikuutio

½ rkl kuivattua persiljaa

½ tl rakuunaa

hieman suolaa

 

Ruskista broilerinfileet pannulla rasvassa molemmin puolin ja siirrä ne voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa, kuumenna ja tarkista maku ja lisää tarvittaessa  hieman suolaa. Kaada kastike uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.

perjantai, 5. huhtikuu 2024

Kypsät pariisinperunat Airfryerilla sekä possun ohuet fileepihvit sinappisessa kermakastikkeessa

IMG_0349%5B1%5D.jpg

 

Viikonloppu alkamassa ja tässä meidän perjantain päivällissyömisest.

Nappasin kaupasta mukaan Nevalan kypsä pariisinperuna -paketin sillä ajatuksella, että kokeilen valmistaa ne airfryerilla. Mitään pöhötinohjetta netistä ei löytynyt, joten mututuntumalla mentiin. Airfryerin korin pohjalle suihkautin öljyä, perunat sinne ja kypsennys 200 astetta 10 minuuttia välillä ravistellen.

S-Marketissa puolestaan oli tarjouksessa tällä viikolla tarjouksessa Atrian Ohut Possun Fileepihvipakkaukset,  jossa yhdessä pakkauksessa oli kaksi pihviä ja painoa oli 240 g / pkt. Tähän ruokaan käytin ruohosipulilla ja mustapippurilla maustettua tuotetta.

 

240 g (2 kpl) Atria Ohut Possun fileepihvi

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 rkl sinappia

2 dl ruokakermaa

1 maustekurkku, pieninä kuutioina

1 prk (120 g) smetanaa

 

Ruskista possupihvit molemmin puolin nopeasti paistokasarissa öljyssä. Lisää vesi, liemikuutio ja sinappi. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia tai  kunnes liha alkaa mureutua. Lisää tarvittaessa vettä haudutuksen aikana.

Lisää ruokakerma ja maustekurkkukuutiot. Jatka hauduttamista vielä n. 10 minuuttia.

Nosta possupihvit hetkeksi pois paistokasarista, lisää smetana kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Palauta pihvit kastikkeen joukkoon. Tarkista maku (minun mielestäni tässä kohtaa aivan sopiva).

Tarjoile esimerkiksi pariisinperunoiden kanssa.

maanantai, 1. huhtikuu 2024

Uutuusjäätelöä maistelemassa

Screenshot%202024-04-01%20at%2010-50-46%

Mökkeilemässä näin pääsiäisen aikaan. Hoksattiin miehen kanssa tänään kyläkaupassa käydessä jäätelöaltaassa uusi tuote ja pitihän tuota ostaa maisteltavaksi. Ihan tulee kesä mieleen!