IMG_20240920_184646%5B1%5D.jpg

 

Kasvissyöjälle keittoa - miehellekin kelpaa, kun on papuja joukossa. Tässä niitä papuja nyt oli vähän nuukasti, seuraavalla kerralla pistän valkoisten papujen lisäksi toisenkin purkillisen papuja, vaikkapa kidenypapuja. 

 

1 prk (390 g) Pirkka yrttitomaattimurska (basilika, oregano)

1 rkl tomaattipyree

1/3 dl Pirkka punainen pesto

n. 5 dl keittojuureksia, pieninä kuutioina (vihannesosastolta)

1 tl valkosipulimurskaa

½ tl kuivattua rosmariinia

pippurisekoitusta myllystä

1 laakerinlehti

7½ dl kasvislientä

 

1 prk (390 g) Pirkka valkoiset pavut tomaattikastikkeessa

(1 prk Pirkka kidneypapuja suolaliemessä - tämän lisään seuraavalla kerralla)

4 dl (n.200 g) kesäkurpitsaa, pieninä kuutioina

4 dl (täysjyvä) makaronia

 

Laita haudutuspataan tomaattmurska, tomaattipyree ja punainen pesto. Lisää pieniksi kuutioidut keittojuurekset, valkosipulimurska, kuivattu rosmariini, pippurisekoitus ja laakerinlehti. Kaada kasvisliemi pataan, sekoita ja kypsennä kannen alla High 3,5 tunnin ajan.

Kun kypsymisaikaa on jäljellä puoli tuntia, lisää haudutuspataan purkillinen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (olisi kyllä voinut olla lisäksi vaikka purkillinen kidneypapujakin), keräkurpitsakuutiot ja makaronit. Sekoita ja jatka kypsennystä High vielä sen puolisen tuntia.

Tässä Youtube-video, jonka pohjalta tämä haudutuspadassa tehtävä keitto syntyi. Tein noin puolet ohjeen annoksesta, enkä lisännyt babypinaattia, jota videon tekijä tässä lopuksi lisää soppaan. Suomalaisittain olen tottunut siihen, että minestronekeitossa on jauhelihaa (tai ainakin kinkkua), huomasinkin sitten, että tehdään Amerikoissakin jauheliha-minestronekeittoa, mutta ne resepit löytyykin sitten "Hamburger minestrone soup" -hakusanalla.