IMG_0669%5B1%5D.jpg

 

Kävimme Lidl´ssä joulun alla ostoksilla ja siellä myytiin tällaisia pieniä uuninkestäviä vuokia. Keksin, että tänä vuonna teen meidän joulupöydän perinteisen herkkukurkku-lohihyytelön niihin. Vuoat olivat vetoisuudeltaan 1½ dl, ja ohjeen annoksesta tuli sopivat kuusi vuokaa. 

 

2 maustekurkkua

150 g kylmäsavulohta (tai graavilohta)

ripaus valkosipulirouhetta (tai 2-3 kynttä)

1 prk kermaviiliä

1 prk (150 g) ranskankermaa

1 tl sokeria

n. 1 tl sitruunapippuria

2-3 rkl silputtua tilliä

2 dl kuohukermaa vatkattuna

liivatejauhetta (8 liivatelehteä vastaava määrä)

 

Leikkaa kurkut ja lohi pieniksi kuutioiksi. Lisää seoksen muut aineet ja mausteet, lopuksi vatkattu kuohukerma kevyesti nostellen. 

Sekoita liivatejauhe huolellisesti pieneen määrään kylmää vettä. Anna turvota 5 minuuttia. Kuumenna sitten seosta mikrossa ½ minuuttia. Lisää juokseva seos hyytelön ainesten joukkoon ja sekoita. Anna hyytyä kylmässä vähintään 8 tuntia tai yön yli.