IMG_1474%5B1%5D.jpg

Olin nuorena likkana Citymarketin kassalla töissä, ja siellä pääsi kerran yksi pakastimista sulamaan ja niitä sulaneita jäätelöitä tarjottiin ilmaiseksi henkilökunnalle, että voisi tehdä niistä lättyjä tai pannaria. Sulatin tänään pakastimen, ja vaikka pakasteet laitoin -7 asteeseen lasitetulle terassille siksi aikaa, pääsi yksi litran jäätelöpaketti pehmenemään. No, tuli mieleen se pannukakun tekeminen.

Koetin googlettaa täsmällistä ohjetta, mutta sitä ei löytynyt. Löytyi kyllä ohjeita, joissa sulaneesta jäätelöstä tehtiin muffinsseja. Pirkan sivuilta löytyi vinkki: Sulaneesta jäätelöstä saa tehtyä hyviä lettuja, kun siihen sekoittaa maitoa, jauhoja ja pari munaa. Sen jälkeen paistat letut ihan normaalisti. 

Näppituntumalla tein taikinan: 

1 l Ingman Sitruunainen lakritsi jäätelöä

n. 2½ dl vehnäjauhoja

n. 1 dl maitoa

2 munaa

 

Annoin taikinan turvota 30  minuuttia, ja sen jälkeen paistoin 225 asteessa puoli tuntia. 

Lopputulos oli kypsä, mutta ei kupliva pannari. Lakritsi-sitruuna -maku maistui mukavasti. Seuraavalla kerralla voisin laittaa teelusikallisen leivinjauhetta ja 1-2 munaa enemmän.