IMG_0876%5B1%5D.jpg

 

Nyt oli vuorossa uuden uunin lihamureke-automaattiohjelman kokeilu. Laitoin murekkeen kylmään uuniin, uuni vinkkasi laittamaan sen toiseksi alimmalle ritilätasolle. Sen jälkeen valitsin murekkeen painon, ja käynnistin ohjelman. Mureke oli valmis 50 minuutin kuluttua. 

 

400 g naudan jauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl kermaviiliä

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

1 muna

1 dl puolukoita

1 tl suolaa

1 tl jauhelihamaustetta

1 tl paprikajauhetta

mustapippuria

ripaus valkosipulirouhetta

 

Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään, anna turvota 10 minuuttia. Lisää muna ja mausteet, sekoita. Lisää jauheliha, puolukat ja sipulirouhe. Muotoile murekkeeksi ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia murekkeen koosta riippuen.