IMG_0622%5B1%5D.jpg

 

Isänpäivänä kävimme lounastamassa Kurikan Wanhalla asemalla. Tätä syötiin lauantaina. 

 

750  g Apetit perunasuikaleita

150 g poron kylmäsavurouhetta

140 g pekonikuutioita

200 g leipäjuustoa

2 dl ruokakermaa

1 rkl sinappia

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

 

Paahda pekonit kuumalla pannulla. Kuutioi leipäjuusto. Sekoita perunasuikaleet, pororouhe, pekonikuutiot ja leipäjuustokuutiot ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Sekoita ruokakermaan sinappi, suola ja mustapippuri, kaada maustettu kerma vuokaan. Kypsennä 225 asteessa tunnin ajan. 

 

Puolukkasurvos:

200 g puolukoita

4 rkl sokeria

 

Survo puolukat sokerin kanssa niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa puolukkasurvos porokiusauksen kera yhdessä maustekurkkujen kanssa.