IMG_0315%5B1%5D.jpg

 

Törmäsin clafoutis-resepteihin ihan lähipäivinä ainakin Mimmin ja Vilijaanan blogeissa. Perinteisesti kirsikoista tehty, mutta löytyipä netistä persikka-clafoutis -reseptinkin, ja sitä sitten päätin kokeilla. Ikinä ennen en ole tämän tyyppistä tehnyt. Clafoutiksen kuvattiin olevan pannukakun ja vanukkaan välimuoto, vanukkaaksi minä tätä ennemminkin nimeäisin. Persikkaa olisi voinut ehkä olla enemmänkin. 

 

3 munaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1/8 tl suolaa

1 dl maitoa

2 dl kermaa

1 tlk persikkaviipaleita

 

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa kevyesti tasaiseksi. Vispaa joukkoon maito ja kerma.

Laita voidellun vuoan pohjalle persikkaviipaleet. Kaada päälle vanukasseos. 

Nosta vuoka varovasti uunin keskitasolle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. 

Ripottele pinnalle sokeria ja tarjoile lämpimänä.