IMG_0271%5B1%5D.jpg

 

2 pss (á 240 g) Pirkka poronkäristystä

1 tlk Sauvon sienikuutioita (sieniä 160 g)

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

ripaus valkosipulirouhetta

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl vettä

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 rkl sinappia

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl ruokakermaa

1 iso maustekurkku

 

Paista sienet voissa pannulla. Kääntele jäistä poronkäristystä omalla kuumalla pannullaan. Kun liha on ruskistunut, sekoita joukkoon sienet, valkosipulirouhe ja sipulirouhe. Ripottele pinnalle jauhot ja sekoita hyvin. 

Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja tomaattipyreellä. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan.

Sekoita joukkoon ruokakerma ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Kuutioi maustekurkku ja lisää se valmiiseen ruokaan. Tarkista maku. Tarjoa perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.