IMG_0217%5B1%5D.jpg

 

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein kaalilaatikon munamaidolla. 

 

1½ dl Myllyn Paras Irtonainen Riisi + Ohraa

800 g varhaiskaalia

400 g jauhelihaa

1-2 rkl paahdettua sipulirouhetta

suolaa

1/3 tl valkopippuria

2 tl meiramia

½-1 dl siirappia

2 munaa 

7 dl maitoa

 

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi, lisää se ja suolaa kiehuvaan veteen. Keitä pehmeäksi noin 15 minuuttia. Paista jauheliha sipulirouheen kanssa, mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. 

Yhdistä kaaliin valutetut suurimot ja paistettu jauhelihaseos. Mausta siirapilla. Sekoita munamaito ja lisää muiden ainesten joukkoon. Kaada voideltuun uunivuokaan, paras tulos syntyy matalassa uunivuoassa. 

Kypsennä 175-200 asteisen uunin alimmalla tasolla tunnin ajan. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.