SAM_3662-normal.jpg

Me vietimme juhannusta kotioloissa. Juhannusaattona ruoanlaiton aikaan osui paikalle raekuuro, isoja rakeita satoi. Söimme uunilohta yrttirahkan kanssa sekä Aura-perunoita.


UUNILOHI

900 g lohifilee

sitruunamehua

vajaa tl suolaa

ripaus valkopippuria


Laita lohifilee voideltuun vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle sitruunamehua, suola ja valkopippuria. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Silppua tilliä kypsän lohen päälle.


YRTTIRAHKA

1 prk ( 250 g) maitorahkaa

ripaus valkosipulirouhetta

1 rkl pizzamaustetta

1/4 tl suolaa

1 rkl maitoa


Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa n. 15  minuuttia. 


AURA-perunat

n. 800 g keitettyjä uusia perunoita

kirsikkatomaatteja

suolaa

mustapippuria

1 prk ruokakermaa

1 pss Valio Aura -murua


Voitele uunivuoka. Lohko keitetyt uudet perunat. Laita lohkot uunivuokaan pariin kerrokseen, lisää  pinnalle suolaa ja mustapippuria. Laita perunoiden sekaan kirsikkatomaatteja. Kaada ruokakerma vuokaan. Lisää pinnalle Aura-muru. Laita uuniin  225 asteeseen 25 minuutiksi.


SAM_3660-normal.jpg