Valkosipulivoi 

10 g voita/ pihvi

pieni valkosipulinkynsi / 20 g voita

vähän persiljasilppua

 

Pippurivoi

10 g voita/pihvi

¼ tl pippurisekoitusta / 10 g voita

 

Piparjuurivoi

10 g voita / pihvi

1 rkl raastettua piparjuurta / 20 g voita

 

Sitruunavoi (myös kalalle)

10 g voita/ pihvi

1 tl sitruunamehua / 10 g voita

hiven raatettua sitruunankuorta

 

Persiljavoi

10 g voita / pihvi

1 rkl persiljaa / 20 g voita

¼ tl aromimaustetta tai

yrttisuolaa

 

Maustevoin valmistus: Painele voi haarukalla notkeaksi. Sekoita siihen hienonnetut makuaineet. Kääri voi tangoksi kostean voipaperin sisään ja pane jääkaappiin. Leikkaa kohmettunut voi viipaleiksi ja pane viipaleet kuuman pihvin päälle.