1559752.jpg

Myllyn Paras -sivuilta löytyi aivan uudenlainen kalasopan ohje. Todella maukas keitto, ja nopeatekoinenkin.

6 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa (4 dl, mieluiten kevyttä)
n. 300 g marinoituja kirjolohisuikaleita
1 iso sipuli renkaina
1 pss wok-pakastevihannessekoitusta (esim. acapulco)
100 g suppilovahvero tai siitake tms. sieniä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 rkl currytahnaa
1 rkl kalafondia (tai 2 kalaliemikuutiota)
n. 1 cm chilipaprikaa hienonnettuna (tai ½ tl chilijauhetta)
2 dl Myllyn Paras Keltainen, Railakas tai perinteinen Raketti Spagettia
2 rkl sitruunamehua
tilliä

Laita isoon teflon-kattilaan kiehumaan vesi ja kookosmaito. Kun neste kiehuu, lisää kaikki ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Chilin määrä vaikuttaa keiton maun voimakkuuteen. Anna kypsyä pastan lisäämisen jälkeen viitisen minuuttia. Jos haluat, lisää joukkoon kypsymisen viime minuutilla 1 ruukku suikaloitua salaattia. Se antaa ruualle väriä ja herkullisuutta.