1215842.jpg

Hain googlella kesäkurpitsaa ja jauhelihaa sisältäviä ruokaohjeita, ja aivan ensimmäiseksi listalle tuli tämä Kesäkurpitsa-jauheliha-pastapaistos Kotiäidin 3K -blogista. Ohje vaikutti niin mainiolta, että sitä oli kokeiltava.

3 dl pätkäspagettia
1 kesäkurpitsa
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 tlk paseerattua tomaattia
1 tl valkosipulirouhetta
pippurisekoitusta myllystä
1 tl suolaa
1-2 tl basilikaa
1-2 tl oreganoa
1-2 tl grillimaustetta
2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Lisää mausteet ja tomaattimurska, anna hautua muutama minuutti. Viipaloi kesäkurpitsa pahksuhkoiksi viipaleiksi. Laita pätkäspagetti raakana voidellun vuoan pohjalle.  Lado päälle puolet kesäkurpitsaviipaleista ja kaada päälle jauhelihaseos. Lisää jauhelihaseoksen päälle loput kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-35 min.