1173790.jpg


Joulupöydässämme tulee olemaan yksi keliaakikko, jota ajatellen tein tämän porkkanalaatikon. Itse pidän kuitenkin enemmän mannasuurimoista tehdystä porkkanalaatikosta. 

1 kg Pirkka Luomu -porkkanasosetta
1 1/2 dl puuroriisiä
3 dl vettä
5 dl täysmaitoa
1 muna
2-3 rkl siirappia
1 1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Keitä riisisuurimoita vedessä noin 10 minuuttia, kunnes keitinvesi on imeytynyt. Lisää maito ja hauduta puuroa puolisen tuntia. Sekoita lähes kypsän puuron joukkoon porkkanasose, muna ja mausteet. Kaada seos kahteen voideltuun 1½ litran vetoiseen vuokaan vuokaan ja laita pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 - 1½ tuntia.