1125947.jpg

Viime joulun alla löysin todella ihanan juuressoselaatikon ohjeen Kulinaristin blogista. Itse tein lyhyemmän kaavan mukaan, eli käytin Pirkan Juuressosetta, jossa 
on mukana kaikki Kulinaristin reseptin juurekset eli porkkana, palsternakka, lanttu, selleri 
ja sipuli. 

2 Pirkan juuressose pötköä (á 500 g)
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 dl Emmental juustoraastetta
2 munaa
1/2 dl siirappia
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
1/2 dl korppujauhoja
Pinnalle:
korppujauhoja

Kuumenna kattilassa kerma-maitoseos. Sulata siihen juustoraaste ja anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää juuressoseeseen kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja tee pintaan kuvioita lusikalla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.