1139611.jpg

Minä en ole armeijaa käynyt, mutta alkuperäinen resepti on tosiaan nimeltään Armeijan hernekeitto, ja  ainakin Satakunnan lennostossa tällaista erään Aamulehden artikkelin mukaan syödään. 
Olen lomalla, joten oli aikaa keitellä tällainen pitempään valmistuva soppa. 

500 g kuivattuja herneitä
2½ l vettä
150 g saunapalvia
150 g porsaan suikalelihaa
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
1 tl meiramia
mustapippuria
1-2 tl suolaa

Liota herneitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet ja valuta. Mittaa vesi kattilaan. Lisää herneet ja liemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1 tunti. Lisää lihat ja jatka keittämistä vielä 1-2 tuntia. Mausta keitto pippurilla ja meiramilla. Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää maun mukaan suolaa. Tarjoa keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.