662857.jpg

Anopilla oli tapana tarjota uusien perunoiden kanssa munakokkelia, ja sieltä se on meidänkin pöytään siirtynyt.Olisin laittanut päälle ruohosipulia, mutta kun meinasin mennä takapihalle sitä hakemaan, niin huomasin, että mies oli jyrännyt sen ruohonleikkurilla siinä samalla ruohojen kanssa! Signs Smile Images

 


4 kananmunaa
1-2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl hienonnettua valkopippuria
Kattilaan:
1 rkl voita tai margariinia

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja mausteet joukkoon. Sekoita munien rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta. Sulata voi tai margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos kattilaan. Kokoa lastalla hyytynyttä munaseosta reunoilta keskelle. Älä anna seoksen ruskistua. Valmis munakokkeli on hyytynyttä, mutta vielä pehmeän kosteaa. Valmiin munakokkelin pinnalle voit ripotella esim. ruohosipuli- tai yrttisilppua.

Maidon voit korvata myös kermalla. Mitä vähemmän nestettä lisäät, sitä kiinteämmän kokkelin saat. Halutessasi munakokkeliin enemmän pehmeyttä, käytä reilummin nestettä.