568615.jpg

Kuva on vähän huono, mutta ruoan maku oli todella hyvä!

1 1/2 kg:n kirjolohi fileinä
suolaa
ripaus sitruunapippuria
2 prk smetanaa ( = 240 g = n. 3 dl smetanaa )
2 prk kermaa ( = 4 dl kermaa )
5 - 6 rkl piparjuuriraastetta tai
3 sentin pala tuoretta piparjuurta tai
3 rkl piparjuurijauhetta tai
3 - 5 rkl piparjuurimaustetahnaa
tilliä

Mausta kalafileet ja asettele ne voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita smetana, kerma ja piparjuuriraaste. Kaada seos kalafileitten päälle.Ripottele vielä tilliä päälle. Pane vuoka 200-asteiseksi lämmitettyyn uuniin ja anna kalan kypsyä runsaan puolen tunnin ajan. Tarjoa kalapaistos keitettyjen perunoiden kanssa.

Alkuperäisessä reseptissä ruoan makua kuvaillaan seuraavasti: Kirpeä piparjuuri talttuu kerman ja smetanan opastuksella ja maustaa kalan hienostuneen jännittäväksi.