603214.jpg

n. 1 kg keräkaalia
1 dl rikottuja ohrasuurimoita tai puuroriisiä
5dl lihalientä
1-2 sipulia
400 g jauhelihaa
½ tl mustapippuria rouheena
2 tl meiramia
1 tl basilikaa
3 rkl siirappia
½-1 tl suolaa

Leikkaa kaali suikaleiksi ja hienonna sipulit. Pane ohrasuurimot kiehumaan suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan lihaliemeen. Lisää joukkoon hienonnettu kaali ja sipuli. Hauduta hiljalleen ja sekoita välillä, kunnes kaali on pehmeää ja lihaliemi imeytynyt riisiin (n. 20 min). Sekoita joukkoon jauheliha pieninä nokareina ja anna hautua vielä hetki. Mausta seos. Lisää suolaa tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunissa runsas tunti.
Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta tai etikkasäilykkeitä