355982.jpg

 

Pirkan juuressoseen kanssa tein ensimmäisen kerran tuttavuutta joulun tienoilla, kun valmistin siitä jouluksi laatikkoa Kulinaristin juuressoselaatikon ohjetta soveltaen - oli muuten todella hyvää. Nyt törmäsin Ruoka Pirkka -lehdessä juuressosekeiton reseptiin, johon on käytetty samaista Pirkan juuressosetta.

1 pkt (500 g) Pirkka-juuressosetta
n. 4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g Pirkka Kevyt Italian yrtit tuorejuustoa TAI
1 dl Pirkka-ruokakermaa
Pinnalle
tuoretta basilikaa, persiljaa tai rucolaa

Kuumenna kasvisose ja maito kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mutta älä keitä enää. Ripottele pinnalle hienonnettua yrttejä tai rucolaa.