1238784228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa 
50 g pekonia 
1 kananmuna 
1 dl kermaa 
1 sipuli 
3/4 tlsuolaa 
ripaus jauhettua valkopippuria

Kermakastike:
2 dl kermaa 
2 rkl sinappia 
1 rkl tomaattipyreetä 
3 rkl vasikan fondia 
öljyä 

Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.

Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuutttia ja nosta pyörykät kastikkeeseen.

Kuullota tomaattipyreetä ja sinappia keskenään tilkassa öljyä. Lisää kerma ja fondi mukaan.

Nosta lihapullat kiehuvaan kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.

Tarjoa perunasoseen, maustekurkun ja puolukkasurveen kera.